POLITICA

Η ΕΥΡΏΠΗ ΜΑΣ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ-ΧΡΕΙΑΖΌΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ

Η Ευρώπη είναι μια οντότητα γεωγραφική, ιστορική, εθνική, πολιτιστική, πνευματική και συμβολική, που διαφέρει από τις άλλες ηπείρους και τους άλλους πολιτισμούς και μη-πολιτισμούς. 

Η Ευρώπη είναι ο τόπος του ιδεώδους του Ολυμπιακού ανδρισμού, της ηρωικής πνευματικότητας που συμβαδίζει με την πρακτικότητα και την κοινή λογική. Είναι ο τόπος όπου η ιερότητα, η θρησκευτικότητα και ο μυστικισμός ποτέ δεν χάνονται στην δίνη της ψευδαίσθησης, του σκοταδισμού και της ατομικής υποβολής. 

Η Ευρώπη είναι ένας υποδειγματικός πολιτισμός δημιουργικότητας, τέχνης, έμπνευσης, ατομικής ελευθερίας, κοινοτισμού, αλληλεγγύης και προκλήσεων. 

Ο διεθνισμός στερεί από την Ευρώπη τα θεμέλιά της, καθώς επιτίθεται σε όλα τα ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά και εξαπολύει σκοτεινές δυνάμεις, αδιαφοροποίητα αντι- ανδροπρεπείς. 

Η πρόκληση, γεωπολιτική, ιστορική, εθνική, πολιτιστική, πνευματική και συμβολική, αφορά κυρίως τον αγώνα για την κληρονομιά της Ευρώπης και την σωτηρία των λαών της. 

Δεν θα υπάρξει, όμως, σωτηρία, χωρίς θέληση για εξουσία και χωρίς απόκτηση εξουσίας που βασίζονται στην ρωμαϊκή έννοια της Αυτοκρατορίας (Imperium). 

Η Ευρώπη δεν μπορεί να περιοριστεί σε ένα διοικητικό συμβούλιο αποτελούμενο από τραπεζίτες και τεχνοκράτες, αλλά πρέπει να είναι πρώτα από όλα, μια ιδέα, ισχυρή, έμφυτη και υπερβατική, που οδηγεί και αναδεικνύει όλα τα συστατικά της μέρη. 

Η ευρωπαϊκή πραγματικότητα δεν είναι αυτό που βλέπουμε σήμερα, αλλά ούτε είναι αυτό που φανταζόμαστε. Είναι αυτή που θα δημιουργήσουμε, με την σοφία και τον αγώνα, με συγκεκριμένες δράσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για να μορφοποιήσουμε και να προτείνουμε ένα βιώσιμο μοντέλο. 

Η Ευρώπη, στην δορυφορική εποχή η οποία άλλαξε τα κριτήρια του χρόνου και του χώρου και έχει κάνει κυρίαρχους εκείνους που είναι σε θέση να την διαχειριστούν σε αυτό το επίπεδο, πρέπει να καινοτομήσει και να επικαιροποιήσει την κυριαρχία των λαών της Ευρώπης, επιτυγχάνοντας παράλληλα αυτήν της Ευρώπης. 

ΕΜΕΙΣ

Πρέπει να βοηθήσουμε για την παροχή μιας ελίτ υπαρξιακής, πολιτιστικής, πολιτικής, και ελίτ της σκέψης, για να απαντήσει στην πρόκληση που πρέπει να κερδηθεί. 

Όχι τόσο για να εκθέσουμε τις κοινωνικές, νομισματικές, οικονομικές ή θεσμικές θεωρίες (που είναι απαραίτητο), αλλά για να κινηθούμε προς την σωστή κατεύθυνση προκειμένου να βελτιώσουμε τις θετικές τάσεις. 

Οι κοινοί παρονομαστές των θετικών τάσεων είναι: η ανανέωση του πληθυσμού, η συγκράτηση της μετανάστευσης και η αναστροφή της τάσης αυτής, η προστασία του θεμελιώδους «λαϊκού» («volkische») στοιχείου των ευρωπαϊκών λαών, η ανάκτηση ενός μη-καπιταλιστικού οικονομικού οράματος, θεμελιωμένου στις συντεχνίες και τις συνέργειες, η αποκατάσταση του Ολυμπιακού ανδρισμού, και η αντίθεση της αυτονομίας με την αποξένωση και τις αυταρχικές επιβολές. 

Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η ίδια η ευρωπαϊκή ιδέα στηρίζει και ενσωματώνει πλήρως τις εθνικές και περιφερειακές ιδιαιτερότητες, τον κοινοτισμό και τις ατομικές ελευθερίες. 

Η δέσμευσή μας πρέπει να είναι η μόχλευση των κοινών παρονομαστών σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν και να εξομαλυνθούν οι διαφορές απόψεων και ο φετιχισμός που χαρακτηρίζουν την πολιτική δέσμευση στον καιρό των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. 

Σε αυτές τις γραμμές οι Lanzichecchi αναλαμβάνουν να υποστηρίξουν όλες τις πολιτικές προσπάθειες, πολιτιστικές, κοινωνικοοικονομικές και μεταπολιτικές που βαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση, και να σχηματίσουν μια Ευρωπαϊκή ψυχή, στην Ευρώπη, για την αυθεντική Ευρώπη. 

Θα το κάνουν με την συμμετοχή τους και με τον ρόλο της δεξαμενής σκέψης (Think Tank), στην δέσμευση για την κοινωνική οργάνωση των παραγωγών, στις διεθνείς σχέσεις, στο παράδειγμα της ζωής τους και την ανιδιοτελή πολιτική συνεισφορά. 

Έτσι, με την παραγωγή ιδεών και πρωτοβουλιών, αξιοποιώντας ό,τι καλύτερο έχει κάθε ευρωπαϊκό έθνος να μας μεταδώσει, και ό,τι κάθε πρόσωπο που συμμετέχει έχει να προσφέρει, θα επιτύχουμε τον κοινό μας σκοπό, που ως στόχο έχει να γίνει η χαλύβδινη αιχμή του δόρατος της Ευρώπης. 

httqps://www.eurhopethinktank.eu/el/σχετικά-με-εμάς

REDAZIONE KULTURAEUROPA

Lascia una risposta